Mleczko Pszczele Forever
 Oceń wpis
   

Ekspertów przyrody niepokoiła myśl. Jak to się dzieje, że z takiego samego zapłodnionego jajeczka po 21 dniach powstaje pszczoła robotnica (samica nie zdolna do zapłodnienia i znoszenia jajeczek), a z innego już po 16 dniach powstaje większa, w pełni rozwinięta samica, zdolna do zapłodnienia i tworzenia jaj.W medycynie ludowej produkt ten znano już od dawien dawna. Mleczko pszczele Forever wykazujących jednocześnie zdolności odżywcze, jak również biotyczne, co tłumaczy jego bogaty zestaw. Obecnie zarówno badania naukowe jak i laboratoryjne dopuszczają możliwość przyznania racji ludowym znachorom co do jego niezwykłych właściwości. mleczko pszczele royal jelly jest produkowane przez gruczoły gardzielowe pszczół-robotnic. Dochodzi do tego pomiędzy 5-14 dniem ich egzystencji. Mleczko pszczele Forever będące jednym z głównych suplementów posiada konsystencję gęstej śmietany. Royal Jelly Forever polepsza samopoczucie, koncentrację jak również wpływa na zachowanie równowagi psychicznej. Z tego względu Mleczko Pszczele Forever wchodzące w skład produktów pszczelich Forever powinno się stosować w stanach wyczerpania, osłabienia oraz napięcia mięśni. Ponad to, Mleczko pszczele to produkt, który specjalnie zalecany jest także podczas wyczerpania nerwowego i problemów ze snem, jak również w celu usprawnienia procesów myślowych jak również w stanach zapalnych nerwu słuchowego.Skład chemiczny mleczka pszczelego forever podawanego matkom pszczelim jest bardzo zasobny. mieści m.in. hormony płciowe, co w znaczny sposób ingeruje na szybkość rozwoju larw, rozmiar, płodność i długość ich życia. Zazwyczaj od jednej rodziny pozyskuje się w sezonie trwającym od maja do końca lipca ok. 100 g mleczka pszczelego. Mleczko pszczele Forever przypomina mleko ssaków, ma stan gęstej papki o zabarwieniu od jasnokremowego do jasnożółtego. Odznacza się cierpkim, kwaskowatym smakiem i charakterystycznym intensywnym zapachem, jest cięższe od wody, ma kwasowy odczyn (pH w granicach 3,4 - 4,3). Dobrze rozpuszcza się w alkoholu etylowym, acetonie i eterze. 

Mleczko pszczele Forever
 Oceń wpis
   

Fakt, iż jedzenie mleczka pszczelego działa fenomenalnym byt i postęp królowej, przysporzył się do przebiegu zaintrygowania się nim w latach 60. Stwierdzono, że mleczko pszczele jest eliksirem młodości tudzież fenomenalnym farmaceutykiem na długie trwanie. W nowoczesnych czasach popyt mleczkiem pszczelim jest również widzialne, odgadnięto zalety i korzyści tej substancji. Dowiedziono, iż odgrywa ono rzeczywistą istotę w lecznictwie.Nie ma niepewności, że mleczko pszczele jest niepowtarzalnym suplementem diety. ma nadzwyczajne właściwości. Trutnie i robotnice w okresie letnim trwają 4-6 tygodni, zaś zimą maksymalnie 5-6 miesięcy. W przypadku królowej normalna długość życia wynosi 3-4 lata, a od czasu do czasu może dożyć 5 lat.Królowa faworyzuje się spektakularnymi predyspozycjami. W ciągu jednego dnia jest w stanie dostarczyć jaja o łącznej masie równej jej własnej. Spośród wszystkich pszczół jeno jej osoba ma organ rozrodczy. Królowa wylęga się po 16 dniach od ułożenia jaj, za to robotnice i trutnie odpowiednio po 21 i 24 dobach. Larwa robotnicy w ciągu pięciu dni, z czego trzy dni żywi się jedynie mleczkim pszczelim, intensyfikuje swoją masę tysiciąckrotnie. Dla porówniania larwa królowej w ciągu pięciu dni wzmaga swoją masę powyżej dwa tysiące razy. Balast osobisty zawdzięcza mleczku, które konsumuje przez ów czas.W drugiej połowie XX wieku, wskutek zastosowaniu procesu liofilizacji, udało się naukowcom prolongować działalność biologiczną mleczka pszczelego, co wpłynęło na dłuższy czas składowania i zużywania.Mleczko pszczele jest wydzieliną gruczołów gardzielowych początkujących pszczół robotnic, która stanowi posiłek gwoli larw. Gruczoł gardzielowy uaktywnia się po trzech dniach egzystowania pszczół, za to od 11 dnia zaczyna się degenerować i nie produkuje sporzej mleczka pszczelego.Mleczko pszczele jest barwy bladożółtej, zawiera perłowy połysk. Jest spoistości żelowej. Smak mleczka jest cierpko-kwaśny, ewentualnie też nieco słodki. Z upływem terminu staje się raz za razem gęstsze, jego zabarwienie być może zajść przemianie, podczas gdy nie jest szczelnie zamknięte.